PRVENSTVO SLOVENIJE U16

Deli objavo

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Ptuj, 14.- 15.9.2024

Ptuj je bil odličen organizator dvodnevnega prvenstva Slovenije za kategorijo U16, ki ga je sicer   nekoliko pokvarilo slabo deževno vreme. Na prvenstvu so se izkazali tudi Radovljiški atleti in dosegli nekaj lepih rezultatov.  V ekipi je bila izrazito najboljša Nika Dovžan Karahodžić, ki je osvojila dve prvi mesti. Prvi dan je postala prvakinja v skoku v daljino, njen najboljši skok je meril 5,55 m. V nedeljo pa je bila tudi odlična v troskoku,  z rezultatom 11, 97 m je prepričljivo osvojila naslov Slovenske prvakinje.  V skokih je bila odlična tudi Zala Arnol. V soboto je v skoku v daljino osvojila 3. mesto, v skoku v višino je zasedla 5. in v troskoku  je samo za  4 cm zaostala za stopničkami, osvojila je 4. mesto . Lili Vrečko je zasedla 9. Ines  Avsenek Renko 10. in Neja  Jarkovič 14. mesto. V skoku v višino je Julija Slak osvojila 4., Ivana Berce 9. mesto. V metu Kopja je Ema Rekar v metu kopja zasedla 7., Maša Zabret pa 12. mesto. V skoku v daljino je Ines Avsenek Renko zasedla 10., Neja Jarkovič 18. in Lili Vrečko 22. mesto. V najkrajši sprinterski disciplini, v teku na 100 m je Inna Jusufagić zasedla 13. mesto v teku na 300 m pa  30 mesto. Julija Slak je v teku 80 m ovire zasedla 15. mesto.

Pri fantih je bil met  kopja  v znamenju Radovljičanov. Maks Jerala je presenetil Črt Zorca. Maks je z metom 46, 13 m osvojil naslov državnega prvaka, Črt pa mesto viceeprvaka, to je 2. mesto, kopje se mu je ustavilo pri 45,29 m.  Mark Bizjak  v skoku v daljino osvojil 6., Maks Jerala pa 8. mesto. Mark je v teku na 100 m zasedel 13. mesto. Nik Zabret pa je v suvanju krogle zasedel 6. mesto. V hitri hoji na 3.000 m je mladi Maks Hrovat zasedel lepo 3. mesto. Nik Zabret je v metu diska osvojil 3. mesto.

Nika Dovžan Karahodžić,  Maks Jerala in Črt Zorc so si z današnjim uvrstitvami zagotovili nastop v pionirski reprezentanci, ki  bo nastopila na peteroboju reprezentanc v Zagrebu. Čestitamo!

Call Now Button Scroll to Top