SLOVESNOST ATLETSKEGA KLUBA RADOVLJICA OB ZAKLJUČKU ATLETSKE SEZONA 2022

Deli objavo

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

V petek, 16.12. smo na družabnem srečanju članov AK Radovljica najboljšim našim tekmovalcem in tekmovalkam podelili  priznanja za minulo atletsko sezono.  Predsednik je v nagovoru izpostavil zelo uspešno sezono in to podkrepil z dosežki. V vseh starostnih kategorijah in sicer  od najmlajše kategorije U12  do članov smo na prvenstvih Slovenije osvojili 36 naslovov državnih prvakov, 27 drugih in 16 tretjih mest. V reprezentanci U16 sta nastopila Živa Kovačič in Nace Koblar. V kategoriji mlajših mladincev so nastopili Kaja Maltarič, Nik Kozelj in Tevž  Podlipnik.

Na balkanskem prvenstvu za mlajše mladince sta klub zastopala Nik Kozelj Tomše, ki je v teku na 100 m osvojil odlično 3. mesto  in Tevž Podlipnik, ki je v metu kopja osvojil 1. mesto in postal balkanski prvak. Oba sta nastopila tudi na evropskem prvenstvu v Izraelu. Nik je tekmovanje končal v predtekmovanju, Tevž Podlipnik pa se je uvrstil v finale v katerem je osvojil visoko 7. mesto.

Ne moremo pa mimo še enega uspeha.  Po evidenci olimpijskega komiteja Slovenije je kar 24 naših tekmovalcev doseglo kategorizacijo.   16 atletov in atletinj je doseglo mladinski razred, dva tekmovalca sta uvrščena v perspektivni  in šest v mednarodni razred.

Ob zaključku slovesnosti je predsednik Zvone Prezelj vsem dobitnikom kolajn ter vsem ki so bili blizu ali malo bolj oddaljeni od zmagovalnih stopničk čestital ter v novi sezoni zaželel veliko športnih uspehov. Ob tej priliki se je zahvalil Občini Radovljica, ki v veliki meri podpira šport v občini, v klubu pa pričakujejo, da se bo v kratkem času uresničila obljuba župana in  se bo pričela izgradnja II. faze stadiona.

Call Now Button Scroll to Top