EVROPSKE OTROŠKE ATLETSKE IGRE BRNO 2022

Deli objavo

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Kot je že v navadi, vsako leto znova začetek septembra člani atletskega kluba Radovljica rezerviramo za enega najmočnejših mitingov v Evropi za pionirske kategorije- Brno 2022. Letos smo se tekmovanja udeležili z 31-člansko ekipo in ponosni smo lahko, da je kar trem našim članom uspelo osvojiti medaljo. To leto je bilo za organizatorje rekordno. Sodelovalo je preko 15 držav in kar 1700 atletov. Člani našega kluba so prav vsi dokazali, da se lahko kosajo z najboljšimi.

Posebej pa izpostavimo naše dobitnike medalj. Živa Kovačič je letos morala priznati premoč bolgarski tekmovalki, ampak je po letu, ki ga je zaznamovala poškodba s seveda izvrstnim 2. mestom dokazala, da spada v sam vrh skoka v višino pri dekletih letnik 2007. Živa je za srebrno medaljo preskočila višino 1.61 m. V skoku v višino smo tudi to leto zbirali presežnike. Pri fantih imamo namreč kar dva dobitnika kolajn. Patrik Tolar je sicer med fanti letnik 2009 preskočil enako višino kot prvouvrščeni – 1.65 m, a je imel več poprav, tako da je v hudi konkurenci osvojil srebrno odličje in dodal še en uspeh k svoji sicer že bogati zbirki. Lepo pa je Patrikov uspeh dopolnil tudi Ažbe Smolnikar, ki je v konkurenci letnika 2008 osvojil 3. mesto s preskočenim 1.66 m in le za 3 cm zaostal tako za prvim kot drugo uvrščenim, ki sta preskočila enako višino.

Malo je manjkalo pa bi imeli še četrto kolajno, Julija slak je letvico v 3 poskusu na 1.41m za las podrla in tako osvojila še vedno odlično 4. mesto. Vsi ti uspehi so res lepa popotnica za domača tekmovanja.

Omeniti velja tudi kar nekaj uvrstitev v finale, ki so si jih priborili naši atleti:

Zoja Razinger v skoku v daljino, rezultat 4.15m in 7. mesto.

Mark Bizjak v skoku v daljino, rezultat 5.28m in 6. mesto. Žal mu je huda poškodba preprečila boj za visoko uvrstitev. Vseeno mu za izjemno borbenost iskreno čestitamo.

Katarina Rogač v teku na 60m (uvrstitev v B finale), rezultat 8.29s in 10. mesto. Nika Dolžan Karahodžič v teku na 60 m (uvrstitev v B finale), rezultat 8.44 s in 15. mesto.

Nejc Štefelin v teku na 60m (uvrstitev v B finale), rezultat: 9.15s in 15. mesto. Jaka Štefelin v teku na 150 m (uvrstitev v B finale), rezultat 19.45 s in 15. mesto.

Maks Jerala v metu kopja, rezultat 32.59m in 5. mesto. Nace Koblar v metu kopja, rezultat 47.77 m in 5. mesto.

Ne pozabimo pa tudi na uvrstitve tekačev na srednje proge; Maša Robič je z odličnim tekom na 1500 m razdalji s časom 5.11,36 osvojila vrhunsko 5. mesto, Nejc Štefelin je v svoji skupini v teku na 600 m z rezultatom 1.57,41 uspel prehiteti prav vse tekmece, po teku hitrejših skupin pa je osvojil končno 24. mesto. Inna Jusufagić je prav tako tekla na 600 m in dosegla rezultat 2.01,64.

Z nami je potovalo tudi kar nekaj najmlajših atletov, ki so prvič nastopali na tako velikem tekmovanju: Ines Avsenek Renko (skok v daljino, 60m), Maša Zabret(met žogice, skok v daljino), Lisa Rodman (skok v višino), Jaka Kovačič(skok v višino). Za pogum in lepe uvrstitve jim gre posebna pohvala.

Hvala tudi trenerjem, ki vsako leto omogočijo, da naši atleti doživijo utrip velike tekme in si naberejo izkušnje na atletski poti pri tem pa ne pozabijo na ekipni duh, nova znanstva, predvsem pa uživanje v atletiki, ki je ne imenujejo zaman kraljica športa.

 

Call Now Button Scroll to Top