MEDNARODNI ATLETSKI MITING”RADOVLJICA 2023″ IN MEMORIAL MARJANE LUŽAR KOBELENSKI

Deli objavo

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Radovljica, 22. april 2023

je bila prizorišče tradicionalnega atletskega mitinga z memorialnim tekom 400 m ovire Marjane Lužar Kobelenski. Idealni vremenski pogoji so v Radovljico pritegnili več kot 300 nastopajočih. V odlični organizaciji, ob tem moramo izpostavit  atletski sodniški zbor, ki ga je letos vodila Aleksandra Rogač in tehnično službo pod vodstvom Romana Podlipnika, je bila tekma pohvaljena z mnogih strani. Mitinga se je udeležila tudi ekipa iz Beograjskega kluba Partizan s katerim ima naš klub navezane prijateljske odnose. Vodja ekipa je Sanja Gligić,  ki je bila reprezentančna kolegica Marjane Lužar, ki je l. 1998 na svetovnem mladinskem prvenstvu v teku na 400 m ovire osvojila odlično 2. mesto.

Domači klub je nastopil v polni postavi in pri tem dosegli nekaj dobrih rezultatov. Pri najmlajših lahko pohvalimo Nejca Štefelina, ki je v kategoriji U12 v teku na 60 m zmagal v teku na 300 m pa je osvojil 2. mesto. Pri dekletih  je v isti kategoriji in disciplini Mija Hrovat 4. mesto. V kategoriji U14 je v teku na 60 m 1. mesto osvojila Meta Mežnarec, Zala Arnol pa 3. mesto. Zala je v teku na 200 m ovire osvojila 3. mesto. Lovro Pohar je v teku na 60 m osvojil 3. mesto. V kategoriji U16 je  pri dekletih v troskoku 2.mesto osvojila Katarina Rogač, 3. mesto pa Nika Dovžan Karahodžić.

V memorialnem teku 400 m ovire  smo tokrat imeli prvič našo predstavnico, Suzi Grilc je osvojila 4. mesto.

V kategoriji mlajših mladincev je Matic Vidmar  v metu kopja z osebnim rekordom 62,11 m osvojil 2. mesto, Nace Koblar pa 4. mesto. V isti disciplini vendar v članski kategoriji je Tevž Podlipnik prav tako z osebnim rekordom 62,83 m osvojil prvo mesto. Pri članicah  je v troskoku slavila Neja Omanovič, preskočila je 12,34 m, Kaja Maltarič je s skokom 12,12 m  osvojila 2. mesto.

Podrobni rezultati v priponki

 

Call Now Button Scroll to Top