NIK KOZEL TOMŠE IN TEVŽ PODLIPNIK Z NORMO NA EVROPSKO PRVENSTVO V IZRAEL. KONEC TEDNA JE BIL PESTER Z ATLETSKIMI DOGODKI

Deli objavo

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

V soboto in nedeljo so se doma in v tujini odvijala različna atletska tekmovanja.  V Kranju se je odvil že 28. atletski miting – memorial Vučko. V bero odličnih rezultatov so izdatno prispevali tudi mladi Radovljiški atleti. Med njimi moramo izpostaviti Tevža Podlipnika, ki je v metu kopja z rezultatom 63,25 m dosegel normo za Evropsko prvenstvo v Izraelu. Na zmagovalnih stopničkah se mu je pridružil Gaber Brajnik, ki je z metom 54,97 m osvojil 3. mesto. V isti disciplini je v kategoriji U16 Nace Koblar z metom 42,96 m osvojil 1. mesto. V kategoriji U14 sta bila odlična tudi   Mark Bizjak, ki je v teku na 60 in 200 m osvojil 2. mesto, ter Maksa Jerala, ki je v skoku v daljino in metu vortexa prav tako osvojil 2. mesto.

Pri dekletih je v kategoriji  U16 Tinka Turk v teku na 600 m osvojila 4. mesto. V kategoriji U12 je bila zelo uspešna tudi Zoja Razinger, v skoku v daljino je osvojila 2. v teku na 60 m pa 4. mesto.

Na Slovaškem pa sta se odvijala dve tekmi v tekmovalni hoji. V  soboto je v Borskem Mykulašu na 2.000 m absolutno zmagal Rok Pfajfar, Tim Maltarič pa je prav tako v kat. U14 osvojil 1. mesto. V nedeljo pa sta na tekmi v Hlohovcu na razdalji 2.000 m  v kategoriji U16 2. mesto osvojil Rok Pfajfar, Tim Maltarič pa v kat. U12 1. mesto .

V Celju pa se je odvijalo ekipno prvenstvo za člane in članice. Odlično je nastopal Klemen Vilhar, v soboto je v teku na 1.500 m  osvojil 2. , drugi dan v nedeljo  pa je v teku na 2.000 m zapreke pa 1. mesto. V troskoku je Neja Omanovič osvojila 2., Kaja Maltarič pa 3. mesto. V skoku v daljino pa je Kaja zasedla 5., Neja pa 6. mesto.

 

Call Now Button Scroll to Top