KVALIFIKACIJE ZA MLADINSKE IN ČLANSKE KATEGORIJE IN PRVENSTVO SLOVENIJE V ŠTAFETAH

Deli objavo

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

RADOVLJICA GOSTILA KVALIFIKACIJE ZA APS ZA MLADINSKE IN ČLANSKE KATEGORIJE IN PRVENSTVO SLOVENIJE V ŠTAFETAH

Radovljica, 24. 4. 2021

Kot smo že vajeni zadnji vikend v aprilu domač atletski klub gosti pomladni miting in memorial Marjane Lužar Kobelenski v teku na 400m z ovirami, a tokrat zaradi razmer v drugačni preobleki, namreč kot kvalifikacije za APS za mladinske in članske kategorije.

Miting, ki ga vsakoletno prirejamo je tudi  v spomin nekdanji trenerki Marjani, je tudi letos minil v znamenju dobre organizacije, lepega vremena in predvsem odličnih nastopov naših atletov in atletinj.

V teku na 100 m sta Dora Sabalič in Sara Avsenek Renko osvojili 5. in 6. mesto pri mlajših mladinkah. Pri pionirkah U16 je Katjuša Robič osvojila 10., Nuša Smuk 23., Zoja Gaber 26. in Jerca Grašič 29. mesto. Pri mlajših mladincih je Nik Kozel Tomše slavil s časom 11.75, pri pionirjih pa sta nastopila Matevž Kavčič in Mark Bizjak, ki sta osvojila 9. in 11. mesto.

V teku na 300 m je pri mlajših mladincih Jakob Mulej osvojil 2. mesto, pri mlajših mladinkah Karin Rotar 5. mesto, pri pionirkah Tinka Turk 6. mesto, Maša Robič 10. mesto, Kremenšek Tia pa 17. mesto.

V teku na 1000 m sta nastopila Ažbe Pohar in Gašper Žagar, ki sta osvojila 4. in 5. mesto.

Zanimivo je bilo v teku na 1500 m, kjer je slavil Klemen Vilhar iz Olimpije. Odlično pa so se odrezali naši člani, Janez Mulej je s časom 4.14,31 osvojil 2. mesto, Marjan Robič 4. in Andrej Mikelj 5. mesto.

V meti kopja je Tevž Podlipnik osvojil 1. mesto z metom dolgim 55.52m, kar je ponovno izboljšan osebni rekord je že začetku sezone. Njegov uspeh je dopolnil Tomy Legat s 3. mestom. Kar nekaj predstavnikov smo imeli tudi v kategoriji pionirjev v metu kopja. Gaber Brajnik je osvojil 4., Andrej Mihelič 5. in Nace Koblar 6. mesto.

Pri skoku v daljino je v kategoriji članic Barbara Štuhec osvojila 2. mesto, v kategoriji mladink je slavila Kaja Maltarič z rezultatom 5.35, 2. mesto je osvojila Eva Pačnik, 3. Amadeja Lavtižar Verdnik in 5. Urška Pirc. Pri pionirkah je Katarina Rogač osvojila 3. mesto, Nika Dovžan Karahodžič 7. mesto, Ana Rogač pa 8. mesto. Pri fantih je v kategoriji mladincev slavil  Nik Kozel Tomše z rezultatom 6.43, Tjaš Peterlin je osvojil 2. mesto, v kategoriji članov je Rok Makuc tako kot njegov klubski kolega osvojil 1. mesto z rezultatom 6.81m, v kategoriji pionirjev je Andraž Bizjak z osebnim rekordom osvojil 2. mesto, Luka Makuc 3. mesto, Mark Bizjak 6. in Maks Jerala 8. mesto.

Odlično pa so nastopila dekleta pri troskoku. Eva Pačnik je z odličnim skokom krepko popravila osebni rekord, ki sedaj znaša 11.79 m in zasluženo slavila v kategoriji mladink. Uspeh je s skokom 11,64 m dopolnila tudi Kaja Maltarič, ki je tako osvojila drugo mesto, Amadeja Verdnik Lavtižar je bila 3., Urška Pirc pa 4. Pri članicah je zmagala Pia Holc.

V skoku v višino je pri pionirjih Lovro Valter pometel s konkurenco. Z rezultatom 1,73 je izboljšal tudi osebni rekord. Patrik Tolar je osvojil 3., Ažbe Smolnikar 4., Mak Detela pa 5. mesto. Pri starejših mladinkah je slavila Ana Vogelnik, pri pionirkah pa Živa Kovačič. Manca Papler je osvojila 2. mesto, Ajda Štefelin 3., Ivana Berce pa 4. mesto.

Po končanih kvalifikacijah je sledilo prvenstvo Slovenije v štafetnih tekih. Izkazali so se tudi radovljiški tekači.

V kategoriji U16 na razdalji 100-200-300- 400 m so dekleta v 1. postavi Jerca Grašič, Živa Kovačič, Meta Pohar in Manca Papler osvojile 5. mesto.  2. postava Katjuša Robič, Tia Kremenšek, Maša Robič in Tinka Turk je osvojila 6.mesto.

V kategoriji mlajših mladink in mladincev je mešana štafeta 4 x 100 m v postavi Dora Sabalič, Tjaš Peterlin, Kaja Maltarič in Nik Kozel Tomše  osvojila 1. mesto.

V štafetnem teku ml. mladink in mladincev na  100-200-300- 400 m v postavi Nuša Smuk, Julija Borštnik, Zala Bohinc in Sara Avsenek Renko je osvojila 5. mesto.

Ekipa starejših mladincev in mladink je v mešani štafeti 4 x 100 m v postavi Nina Breznik, Jakob Mulej, Pia Holc in Rok Makuc osvojila 3. mesto.

Po končanem tekmovanju pa ne gre pohvala zgolj tekmovalcem temveč tudi sodnikom, trenerjem in vsem iz domačega kluba, ki so na kakršenkoli način pripomogli k uspešni organizaciji. Miting v nas vedno pusti tudi spomin na Marjano, našo nekdanjo trenerko, ki nas je zaradi bolezni žal prezgodaj zapustila. Z njim se ji vsakoletno poklonimo, se spomnimo njenih vrhunskih dosežkov na atletskih stezah, predvsem pa se ji v srcu zahvalimo, za tista leta, ki jih je namenila predajanju znanja na mlajše generacije. Marjana vedno boš ostala v našem spominu, z nasmeškom na obrazu, toplo besedo in predanostjo, ki smo jo lahko ob tebi vsakodnevno čutili in se je bomo z veseljem spominjali.

 

Call Now Button Scroll to Top