IZJEMNI USPEH NA PRVENSTVU SLOVENIJE, NEJA OMANOVIČ DO NORME ZA SVETOVNO PRVENSTVO

Deli objavo

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Slovenj Gradec, 1.- 2.7. 2017

Na dvodnevnem državnem prvenstvu za mlajše mladince in mlajše člane v Slovenj Gradcu so Radovljiški atleti  doseli odlične rezultate. Pet naslovov državnih prvakov, šest drugih  in pet tretjih mest je izkupiček tekmovanja. Na vse to pa je piko na I postavila Neja Omanovič, ki je v troskoku s preskočenimi 12,52 m dosegla normo za svetovno mladinsko prvenstvo, ki bo sredi  julija v Keniji. Tako se je pridružila Lari Krnc, ki je normo dosegla že sredi maja v Zagrebu. Obe atletinji sta bili tudi udeleženki  lanskoletnega Evropskega prvenstva v Tbilisiju.

Naj k temu dodamo, da tudi Trina Praprotnik potuje na Evropsko prvenstvo za starejše mladinke. Med resnimi kandidati za normo je bil tudi Irenej Bozovičar, ki pa v nedeljo ni imel svojega dneva.

 

Pri mladinkah je v metu diska postala prvakinja Patricia Šolar, uspeh je dopolnila s tretjim mestom v suvanju krogle. Že omenjena Neja Omanovič je v troskoku osvojila 2., 3. mesto pa si je priskočila v skoku v daljino. Lara Krnc je naslov državne prvakinje izgubila v zadnji 6. seriji. 2. mesto pa je za mnogobojko prav tako imeniten uspeh, v teku na 200 m pa je osvojila 4. mesto. Karin Avsenek je v hoji na 5.000 m osvojila 3. mesto, 4. pa Kaja Rupar,  ki se po enomesečni pavzi zaradi poškodbe vrača na atletsko stezo.

Pri mlajših mladincih  je dva naslova državnih prvakov vzel Matic Silič, zmagal je v višino in troskoku ter osvojil še 2. mesto v skoku v daljino. Družbo na stopničkah mu je delal mladi Rok Makuc, ki je osvojil 3. mesto.  V metu diska je Žan Baškovč osvojil 2. mesto. Dobro sta se odrezala tudi Miha Klofutar, ki je v troskoku osvojil 4. mesto, v skoku v daljino 6. in v višino 7. mesto.

 

Med mlajšimi člani je Irenej Bozovičar osvojil prvenstvo, žal mu je nekaj malega zmanjkalo do norme za evropsko prvenstvo. Filip Baumgartner je v teku na 5. 000 m osvoji izjemno 2. mesto. Žiga Tavčar je nepričakovano osvojil 3. mesto v suvanju krogle.

Trina Praprotnik Malej je v troskoku postala državna prvakinja, v teku na 200 m pa si je pritekla 2. mesto.

 

 

Vsem nastopajočim čestitamo za dosežene rezultate.

Rezultati ml.ml

PSml.clani Maribor

 

Call Now Button Scroll to Top