USPEŠEN ZAKLJUČEK LETOŠNJE ATLETSKE SEZONE

Nova Gorica 1.- 2.10. 2016

 

Tekmovalna sezona se je za Radovljiški atletski  klub končala na najlepši možen način. Na Atletskem pokalu Slovenije v mnogobojih, na katerem so se pomerili atleti in atletinje v vseh starostnih kategorijah, so mladi atleti pokazali odlično pripravljenost. V dveh dneh revije slovenske atletike so atleti pokazali, zakaj je mnogoboj najprestižnejša disciplina atletskega programa.

Že prvi dan smo v ognju imeli vroče železo in za Roka Makuca to lahko v prispodobi rečemo, saj prihaja z železarskih  Jesenic. Rok je na to tekmo prišel z visokimi pričakovanji, naskakoval je namreč državni rekord v četveroboju za pionirje U14.  Njegovi rezultati so resnično vrhunski, 60 m je pretekel v času 7,79, v daljino je skočil 5,65 m. vortex je vrgel 52, 18 m,  600 m pa je tekel 1:34,26. Žal se ni vse ujemalo, za rekordom je zaostal za pičlih 18 točk. Rok je seveda prepričljivo zmagal. Tudi ostali fantje v ekipi, Miha Klofutar, ki je osvojil 4., Vid Požeg 5., Tjaš Peterlin 6., Ožbej Resman 7. in Egon Mandelc 9. mesto so dali vse od sebe, dosegali so lepe rezultate in na koncu so postali ekipni zmagovalci.

 

 

Tudi dekleta v isti kategoriji niso preveč zaostajale za fanti.  Pia Zalokar je osvojila 3. mesto, ekipa v sestavi, Pia Holc, Ana Vogelnik in Enja Praprotnik Malej so prav tako postale ekipne prvakinje.

 

 

 

 

V kategoriji U16 sta v soboto na svojem prvem sedmeroboju startali Neža Fister in Meta Grilc. Prvi dan sta nastopili v teku 80 m ovire, skoku v višino,suvanju krogle in teku na 100 m. Po prvem dnevu sta bili v sredini nastopajočih.

Pri mlajših mladinkah  je uspešno startala Lara Krnc, ki sodi v sam vrh slovenskih mnogobojk.

 

 

nova-gorice-ap-mnogoboji-124

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drugi dan, v nedeljo so z nastopom pričeli tudi fantje U12, v kateri smo imeli močno in izenačeno ekipo. Zmagal je Nik Kozel Tomše, Andraž Bizjak pa je osvojil 2.mesto. Tomy Legat je zasedel 4. mesto, za met vortexa 48,17 m je prejel 556 točk kar je najvišje število točk od vseh nastopajočih v njegovi kategoriji. Na 5. se je uvrstil Tevž Podlipnik, na 6. Gaber Kokalj,  Luka Makuc na 7., Oskar Zupan na 9. in na 14. mestu Rok Pfajfar.
Skupno so fantje postali ekipni prvaki.

 

 

Tudi ekipa deklet v postavi  Ana Vajs, Živa Kovačič, Manca Papler in Ajda Avsenek je bila uspešna. Ana je osvojila 2. mesto, Manca 10, Živa 11. in Ajda 15. mesto. Ekipno so  dekleta  osvojila  odlično 2. mesto

 

nova-gorice-ap-mnogoboji-138

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neža Fister in Meta Grilc sta po končanih treh disciplinah drugega dne tekmovanja pristali na 8. in 9. mestu, ekipno pa sta osvojili 3. mesto.  Za njiju je bil to prvi sedmeroboj, na katerem sta si pridobili dragocene izkušnje in dobro popotnico za prihodnje izzive.

 

 

Lara Krnc je pri mlajših mladinkah   osvojila odlično 2. mesto

 

nova-gorice-ap-mnogoboji-124

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V vse ekipnem točkovanju so naša dekleta osvojila 1. mesto, fantje pa so zasedli še vedno odlično 4. mesto.

 

Šmarna gora, 1.10. 2016

Na Šmarni gori pa je bila zadnja tekma Slovenskega pokala v gorskih tekih. Lucija Medja je v kategoriji deklet U14 osvojila odlično 2. mesto, Eva Pačnik pa 7.

 

eva-in-lucija

 

Epilog. Iztekla se je najuspešnejša tekmovalna sezona v kratki zgodovini kluba.  Naši mladi atleti in atletinje so nam v tem letu pripravili  veliko lepih trenutkov. Trenerji, vodstvo kluba in starši, ki tako srčno podpirajo naše  tekmovalce si seveda zaslužijo pohvalo, največjo hvalo pa si zaslužijo naši atleti. ČESTITAMO!

 

Fotografije v galeriji

Vsi rezultati

Call Now Button Scroll to Top