NA PRVENSTVU SLOVENIJE RADOVLJIČANI OSVOJILI 5 ZLATIH MEDALJ

Deli objavo

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Velenje, 10. – 11.9.2017

 

 

 

Zadnje državno  prvenstvo Slovenije je v Velenju imela kategorija U16. Tudi na tem prvenstvu so mladi radovljiški atleti prikazali odlično pripravljenost. Prva dan tekmovanja se je prva v boj pognala Karin Avsenek, ki je v do konca izenačeni tekmi zmagala v hoji na 3000. V troskoku je imel Miha Klofutar prav tako izenačeno konkurenco in s skokom 12, 24 osvojil 1. mesto. Miha je nato nastopil še v skoku v višino in z osebnim rekordom 1,77 m osvojil 2. mesto. V metu diska je Patricia Šolar ubranila lanskoletni naslov in ponovno postala prvakinja Slovenije.  V teku na 300 m je Rok Makuc zasedel 9. mesto. V skoku v daljino  je bila Ana Muhar 4., Pia Zalokar 15., Nina Šimnic 17. In Pia Holc 27. V teku na 300 m je Nina Breznik osvojila 39. mesto, v teku na 1000 m pa je Barbara Klinar pristala na 21 mestu. Štafeta  4 x 100 v  postavi Zalokar Pia, Muhar Ana, Holc Pia in Šimnic Nina je zasedla 11. mesto.

 

 

 

Tudi drugi dan prvenstva so Radovljičani nadaljevali z odličnimi nastopi. Najprej nas je razveselila Meta Grilc. S krepko izboljšanim osebnim rekordom v metu kopja, tega je vrgla kar 41,91 m je lepo prednostjo osvojila zlato medaljo. Nina Šimnic si je v troskoku priskočila 3. mesto. V suvanju krogle je prijetno presenetila Neža Fister, ki je prav tako z izboljšanim osebnim rezultatom, kroglo je sunila 12,01  m je osvojila odlično 2. mesto.  Zlato medaljo si je priboril tudi Rok Makuc, ki je zmagal v skoku v daljino. V teku na 100 m je zasedel 4. mesto. Žal se je skok v daljino pričel z veliko zamudo, tako, da je v teku moral nastopiti sredi nastopa na daljini. Rok je bil s svojim rezultatom tudi v teku na 100 m favorit za zmago.   Skakalki Ana Vogelnik in Izza Ropič se v dežju nista znašli, Ana je osvojila 7. mesto, Izza pa je bila še nekaj mest za njo.  V teku na 100 m je Ana Muhar osvojila 30 mesto, Nina Breznik pa 41. Od 73 nastopajočih.

Karin, Miha, Patricia, Meta, Neža in Rok so si s temu uvrstitvami zagotovili mesto v Slovenski reprezentanci, ki bo konec meseca nastopila na tradicionalnem peteroboju državnih reprezentanc!

Vsem nastopajočim čestitamo za dosežene rezultate.

 

 

Call Now Button Scroll to Top