ZIMSKO PRVENSTVO SLOVENIJE V METIH ZA STAREJŠI MLADINSKI IN PIONIRSKI KATEGORIJI

Deli objavo

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Domžale, 19.3.2016

 

V pravem pomladnem dnevu se je v Domžalah končalo zimsko prvenstvo Slovenije v metih za starejši mladinski in pionirski kategoriji. Več kot odlično so se odrezali tudi mladi radovljiški atleti, ki so med devetimi kompleti kolajn osvojili kar tri zlate in eno bronasto medaljo.

Prvo je v kategoriji pionirk do 16 let  osvojila Patricia Šolar v metu kopja. Z metom prek 36,34 m je osvojila 1. mesto.

 

 

Istočasno se je na tekmovališču za met kladiva Žan Baškovč  prvič poizkusil v metu kladiva in z metom 31,64  m osvojil lepo 3. mesto.

 

 

Po kratkem odmoru so tekmovanje  nadaljevali pionirji v metu diska. Trenerjeve ( skrite) napovedi so se uresničile, saj je Žan Baškovč z lepo prednostjo pred zasledovalci osvojil zlato medaljo. Zelo spodbudno je, da je imel kar dva meta preko 41 m, njegov osebni rekord pa je trenutno 41,45 m. Glede na dejstvo, da se je zimska sezona šele končala, lahko v glavni poletni sezoni z optimizmom pričakujemo rezultat okoli 45m.   Na zmagovalnih stopničkah mu je delal družbo klubski kolega Nace Gosnik, ki je osvojil bronasto odličje.

 

 

 

Za fanti so se ob koncu tekmovanja pomerila še dekleta v metu diska. Patricia je imela hudo konkurenco, saj je šele v 4. seriji z metom  30,98 prešla v vodstvo, ki ga je zadržala do zadnjega meta. Zelo uspešno je nastopili tudi Neža Fister, ki je  z metom 25,25 m končala na 4. mestu.

 

 

Tekmovalcem čestitamo za njihove dosežke.

Call Now Button Scroll to Top