ATLETSKI POKAL V MNOGOBOJIH

Deli objavo

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Deževna Nova Gorica postregla s kar 4 odličji ter NOVIM DRŽAVNIM REKORDOM Marka Bizjaka!

PS v Mnogoboju ter PS v dolgih tekih, Nova Gorica 3. – 4. 10. 2020

Zadnji atletsko obarvani vikend sezone se je za Radovljiške atlete končal… deževno, kaj deževno, naravnost sanjsko! Domov so mladi atleti namreč prinesli kar tri odličja s PS v Mnogoboju ter eno s PS v dolgih tekih. Lucija Medja je v teku na 5000 m osvojila 3. mesto, Manca Papler v sedmeroboju za kategorijo U16 3. mesto, Maks Jerala v mnogoboju za kategorijo U12 prav tako 3. mesto, Mark Bizjak pa je v isti kategoriji postal državni prvak ter lastnik novega državnega rekorda v prav zadnji disciplini mnogoboja, teku na 300 m. Nova znamka znaša 44,19 s, kar je res izjemno za 11- letnega atleta.

Za mladimi Radovljiškimi atleti je naporen vikend v Novi Gorici. Dež, nenehne prekinitve so od njih zahtevale, da pokažejo vse znanje, tako fizično kot tudi psihično, saj so zbranost morali ohranjati vse do večernih ur.

Mnogoboj velja za eno najtežjih preizkušenj na atletskih stezah, saj od tekmovalca zahteva znanje z več atletskih področij, tako tekov skokov kot tudi metov. Rezultati se pretvorijo v točke, ki se med seboj seštevajo ter na tak način določijo najboljšega vsestranskega atleta.  Naši atleti so tudi ta vikend pokazali, da se dobro znajdejo prav v vsem.

V kategoriji U12 atleti tekmujejo v teku na 60m, skoku v daljino, metu vortexa ter teku na 300 m. Pri dekletih je Nika Dovžan Karahodžič osvojila odlično 5. mesto in za pičlih 9 točk zaostala za tretjeuvrščeno. Skupaj je zbrala 1992 točk. Neja Jarkovič je osvojila 9. mesto, Neža Umek Varjačič pa 10. mesto. Ekipno so dekleta skupaj osvojila 2. mesto.

Pri fantih je Mark Bizjak s 2065 točkami postal državni prvak, a bolj kot njegova zmaga odmeva njegov državni rekord v prav zadnji disciplini, teku na 300 m. Mark je s tem dokazal, da v šprintih res sodi v sam državni vrh te kategorije, saj mu je po skorajšnjem rekordu v teku na 60m in 200m nazadnje le uspelo v teku na 300m. Najboljši čas sedaj znaša 44,19s! Mark je v teku na 60 m dosegel čas 8,40 s, v daljino je skočil 4,72 m, vortex pa je zalučal 32,50m. Ne le eden, kar dva Radovljiška atleta sta se prebila na zmagovalni oder. Markov uspeh je izjemno dopolnil tudi Maks Jerala, ki je osvojil 3. mesto. Na 60 m je tekel 8,83 s, v skoku v daljino je dosegel daljino 4,54m, vortex mu je poletel 42,50 m, v teku na 300 m pa je v cilj pritekel s časom 48,10 s in skupno osvojil 1906 točk. Ne smemo pa zanemariti tudi uspeha Jaka Štefelina, ki se je s 6. mestom v konkurenci odlično odrezal ter Patrika Tolarja, ki je osvojil 9. mesto. Ekipno so fantje osvojili naslov vice prvakov.

V kategoriji U14 pionirke in pionirji tekmujejo v disciplinah: teku na 60 m, skoku v daljino, metu vortexa ter teku na 300 m. Pri pionirkah se je z 8. mestom najbolje odrezala Katarina Rogač, Lina Jarkovič je osvojila 16. mesto, Tina Miličič Eržen  22., Ana Rogač pa 32. mesto. Zaradi poškodbe v zadni disciplini žal ni nastopila Tinka Turk in je tako ostala brez uvrstitve. Med pionirji U14 sta barve našega kluba branila Ažbe Smolnikar in Matevž Kavčič, ki sta osvojila 8. in 11. mesto. Tako pionirke kot tudi pionirji so ekipno osvojili 4. mesto.

Dekleta U16 nastopajo v sedmeroboju, kjer so atletske discipline razporejene čez celoten vikend. Radovljičani smo v tej težki preizkušnji imeli eno predstavnico, Manco Papler, ki je več kot izvrstno opravila s svojim krstnim nastopom. Osvojila je namreč 3. mesto in 4192 točk. Njeni rezultati: tek 80 m z ovirami; 12,35 s, skok v višino; 1,54 m, met 3kg krogle; 10,08 m, tek 100 m; 13,78 s, skok v daljino; 4,67 m, met kopja; 28,84 m ter tek 800 m; 2,39.06 s.

Vseekipno so vsa dekleta skupaj osvojila 4. mesto, fantje pa 2. mesto.

V Novi Gorici pa je v nedeljo 4. 10.  potekalo tudi PS v dolgih tekih, kjer smo v teku na 5000 m Radovljičani imeli dve predstavnici. Veselimo se lahko izvrstnega rezultata in 2. mesta, ki si ga je pritekla Lucija Medja. Lucija, ki nas redno razveseljuje z izjemnimi predstavami na daljših razdaljah, je naslov prvakinje izgubila zgolj za 6 desetink sekunde, a je s časom 18:42,98 kljub vsemu navdušila prav vse. Barbara Klinar, ki se je prav tako merila na tej razdalji je osvojila 4. mesto s časom 20:04,80.

Vsem atletom bi se radi zahvalili za njihove nastope in izvrstne predstave, prav vsi ste del zgodbe o uspehu. Pokazali ste, da se v ključnih trenutkih znate zbrati, predvsem pa, da se ne bojite izzivov. Mark tebi pa še enkrat iskrene čestitke, vsi smo upali s tabo in smo sedaj iskreno veseli, da se je ves tvoj trud in pridno delo poplačalo. Želimo ti še veliko uspehov in takih umirjenih predstav s katerimi nas navdušuješ in izžarevaš zrelega športnika že pri tako rosnih letih.

V Novem Mestu pa je potekalo PS v polmaratonu, katerega so se udeležili tudi  naši člani in članice. Odlično 3. mesto je zasedla naša članica Jasmina Pitamic Vojska, 21km znamko je pretekla v času 1:21.20, za uspeh ji čestitamo. Neža Žerjav je osvojila 7., Alenka Kolman pa 17. mesto. Med člani je visoko 4. mesto osvojil Janez Mulej, Andrej Mikelj je bil 8., Marjan Robič 12. in Sadik Mujkić 30. Tudi njim  čestitamo.

 

Call Now Button Scroll to Top