NAJVEČJI USPEHI V LETU 2019

Deli objavo

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Za AK je še ena uspešna atletska sezona, oz. najuspešnejša sezona, če jo merimo po številu osvojenih medalj na posamičnih prvenstvih Slovenije, Atletskem pokalu Slovenije in ekipnih prvenstev Slovenije. V vseh tekmovalnih kategorijah to je od U12 do članske kategorije so naši atleti in atletinje osvojili kar 35 naslovov državnih prvakov.

Državni prvaki  v dvorani so postali: Katarina Rogač U12 l 2008 v skoku v daljino in v mnogoboju, Neža Umek Varjačič l. 2009 v skoku v daljino, Živa Kovačič v skoku v višino l. 2008, Mark Bizjak v teku na 50m in v mnogoboju, Tjaš Peterlin U16 v troskoku, Eva Pačnik U16 v troskoku,  Rok Pfajfar U16 v tekmovalni hoji,  Miha Klofutar ml. mladinci v troskoku, Rok Makuc ml. mladinci v skoku v daljino, Matic Silič st. mladinci v troskoku in Neja Omanovič st. mladinke v troskoku.

Državni prvaki  na prostem so postali:Lucija Medja U16 v krosu, Mark Bizjak U12 v krosu,  Rok Pfajfar U14 v tekmovalni hoji, Katarina Rogač U12 v teku na 60 m, v skoku v daljino, in v teku na 200 m, Mark Bizjak U12 v teku na 60m in v teku na 200 m, Živa Kovačič U14 v skoku v višino. Tjaš Peterlin U16 v troskoku, Neja Omanovič st. mladinke v troskoku, Lea Holc st. mladinke v teku na 1.500 m, Rok Makuc st. mladinci v skoku v daljino, Matic Silič st. mladinci v troskoku in v skoku v višino, Neja Omanovi ml. članice v troskoku, Matic Silič ml. člani v troskoku, Nace Gosnik ml, mladinci v metu diska, Rok Makuc ml. mladinci v skoku v daljino . Na prvenstvu Slovenije v polmaratonu (21 km) sta prvaka postala Jasmina Pitamic Vojska in Janez Mulej. Med veterani pa je Lidija Pajk postala prvakinja v teku na 200 in 400 m.

Drugih mest – srebrnih medalj je bilo 20, tretjih oz. bronastih medalj pa je bilo 18. Na Atletskem pokalu Slovenije so naši atleti osvojili 7 naslovov, 7 srebrnih in 3 bronaste medalje. Ekipni prvaki v dvorani so bili pionirji U12 v mnogoboju in pionirke U12. Na prostem  so bili ekipno prvi pionirji U12 v mnogoboju, pionirke U12 pa druge.

Ob teh izvrstnih rezultatih moramo vsem atletom in atletinjam čestitati. V letošnji sezoni jim želimo podobnih uspehov. V teku je že nova tekmovalna sezona, čakajo nas novi izzivi in dokazovanja. Poguma nam ne manjka, zato si lahko postavimo visoke cilje.

Call Now Button Scroll to Top