LETO 2019 JE NAJUSPEŠNEJŠA SEZONA AK RADOVLJICA

Deli objavo

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

V petek, se je v srednji gostinski šoli  odvijala tradicionalna vsakoletna prireditev na kateri so se ozrli na uspehe v preteklem letu.

V nagovoru je predsednik Zvone Prezelj izpostavil, da je za AK  še ena izjemna uspešna atletska sezona, oz. najuspešnejša sezona, če jo merimo po številu osvojenih medalj na posamičnih prvenstvih Slovenije, Atletskem pokalu Slovenije in ekipnih prvenstev Slovenije. V vseh tekmovalnih kategorijah to je od kategorije U12 do članske kategorije so naši atleti in atletinje osvojili kar 36 naslovov državnih prvakov.

Državni prvaki  v dvorani so postali: Katarina Rogač U12 l. 2008 v skoku v daljino in v mnogoboju, Neža Umek Varjačič l. 2009 v skoku v daljino, Živa Kovačič v skoku v višino l. 2008, Mark Bizjak v teku na 50m in v mnogoboju, Tjaš Peterlin U16 v troskoku, Eva Pačnik U16 v troskoku,  Rok Pfajfar U16 v tekmovalni hoji,  Miha Klofutar ml. mladinci v troskoku, Rok Makuc ml. mladinci v skoku v daljino, Matic Silič st. mladinci v troskoku in Neja Omanovič st. mladinke v troskoku.

Državni prvaki  na prostem so postali:Lucija Medja U16 v krosu, Mark Bizjak U12 v krosu,  Rok Pfajfar U14 v tekmovalni hoji, Katarina Rogač U12 v teku na 60 m, v skoku v daljino, in v teku na 200 m, Mark Bizjak U12 v teku na 60m in v teku na 200 m, Živa Kovačič U14 v skoku v višino. Tjaš Peterlin U16 v troskoku, Neja Omanovič st. mladinke v troskoku, Lea Holc st. mladinke v teku na 1.500 m, Rok Makuc st. mladinci v skoku v daljino, Matic Silič st. mladinci v troskoku in v skoku v višino, Neja Omanovi ml. članice v troskoku, Matic Silič ml. člani v troskoku, Nace Gosnik ml, mladinci v metu diska, Rok Makuc ml. mladinci v skoku v daljino . Štafeta 4 x 100 m v postavi Neja Omanovič, Nika Vereš, Barbara Štuhec in je prav tako postala državni prvak pri st. mladinkah. Omeniti pa moramo še dvoranski državni rekord  4 x 400 m za st. mladince na BAI v Istambulu, v kateri je tekel Rok Zupančič.

Vsekakor moram izpostavit nastop na evropskem prvenstvu Neje Omanovič, in Matica Siliča ter nastop Roka Makuca ki je na olimpijskem festivalu evropske mladine, na katerem je osvojil 7. mesto.

Na prvenstvu Slovenije v polmaratonu (21 km) sta prvaka postala Jasmina Pitamic Vojska in Janez Mulej. Med veterani pa je Lidija Pajk postala prvakinja v teku na 200 in 400 m.      Drugih mest  je bilo 20, tretjih pa je bilo 18.   Na Atletskem pokalu Slovenije so naši atleti osvojili 7 naslovov, 7 srebrnih in 3 bronaste medalje. Ekipni prvaki v dvorani so bili pionirji U12 v mnogoboju in pionirke U12. Na prostem  so bili ekipno prvi pionirji U12 v mnogoboju, pionirke U12 pa druge.

Ob teh izvrstnih rezultatih moram vsem atletom in atletinjam čestitati. Čestitke veljajo tudi vsem trenerjem, ki nesebično vso voljo in znanje posredujejo. Bravo Marička, Martina, Klemen, Ivan in Iztok.

Ob koncu je predsednik izrazil željo, da si tudi v letošnji sezoni želimo podobnih uspehov. V teku je že nova tekmovalna sezona, čakajo nas novi izzivi in dokazovanja. Poguma nam ne manjka, zato si lahko postavimo visoke cilje.  SREČNO!

 

.

 

Call Now Button Scroll to Top