PIONIRKE U16 PODPRVAKINJE SLOVENIJE, PIONIRJI PETI

Deli objavo

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

EKIPNO PRVENSTVO SLOVENIJE  U16

Kopra, ki je v soboto, 15. maja organiziral ekipno prvenstvo Slovenije v starostni kategoriji U16,   se bomo  spominjali  kot mesta velikega uspeha mladih radovljiških atletov. Dekleta so namreč v konkurenci 38 slovenskih klubov osvojila odlično 2. mesto, fantje so bili med 31. klubi prav tako visoko uvrščeni, osvojili so 5. mesto.  Lep sončen dan je na Gorenjcem dal pravega vetra v jadra, saj so kar po vrsti dosegali svoje najboljše rezultate. Praktično ni bilo slabih uvrstitev, prav vsak je dodal svoj kamenček v mozaik  velikega uspeha.  Obe ekipi sta pokrili skoraj vse discipline, na takih ekipnih tekmovanjih pa se še posebno odraža dejstvo, da na našem stadionu v Radovljici nimamo skakališča za skok s palico, tukaj izgubljamo dragocene točke. Upamo, da bo drugo leto že boljše, saj bo Občina Radovljica zagotovila nakup.

Kako so tekmovala dekleta, v skoku v daljino je Katarina Rogač osvojila 6. Ana Rogač pa 19. mesto. V metu kladiva sta ognjeni krst doživeli Neja Kapus, ki je zasedla 6., Katja Zajc pa 7. mesto. V hoji na 3.000 m je Tina Miličič osvojila visoko 2. mesto, Lana Čatić je bila 6. V suvanju krogle je bila Nika Humerca prav tako 6., Heidi Zor je zasedla 9. mesto. V teku na 80 m ovire je Manca Papler  pritekla kot 2. V teku na 100 m je Katjuša Robič zasedla 16., Zoja Gaber pa 54. mesto. V metu diska se je izkazala Heidi Zor, osvojila je odlično 2. mesto. Skok v višino je Živi Kovačič prinesel 4., Ajdi Štefelin pa 6. mesto. V teku na 300 m je Tinka Turk zasedla 15. mesto, v teku na 300 m ovire je Meta Pohar zasedla 11. mesto. V metu kopja je bila ponovno v dobri formi Mana Papler, osvojila je 3. mesto. Štafeta 4 x 100 m v postavi Lina Jarkovič, Živa Kovačič, Zoja Gaber in Katjuša Robič je zasedla lepo 9. mesto. V teku na 2.000 m se je izkazala Maša Robič osvojila je odlično 3. mesto. V troskoku je Katarina Rogač osvojila 8. Lina Jarkovič pa 13. mesto. Štafeta 4 x 300 m v postavi Tinka Turk, Meta Pohar, Tia Kremenšek in Ana Rogač je osvojila lepo 6. mesto.

Kako pa so tekmovali fantje? V metu kladiva je Tian Berce Pajk zasedel 5. mesto, Andraž Bizjak je v skoku v daljino prav tako osvojil 5. mesto. V tekmovalni hoji na 3.000 m je premočno zmagal Rok Pfajfar, dve leti mlajši Tim Maltarič pa je zasedel 4. mesto, Andrej Mihelič je v suvanju krogle tudi zasedel 4. mesto. Jaka Štefelin je v teku na 100 m zasedel 17. mesto.  V metu kopja se je izkazal Gaber Brajnik, z krepko izboljšanim osebnim rekordom, 46,67 m je osvojil 2. mesto, Matic Vidmar je bil 5., Nace Koblar pa 8. V teku na 300 m je Mark Bizjak kot najmlajši v skupini 29. tekačev dobro odtekel in zasedel 14. mesto, brat Andraž pa je  troskoku priskočil na 7. mesto. V skoku v višino je Ažbe Smolnikar osvojil 4. mesto. V teku na 300 m ovire je lepo tekel Matevž Kavčič in zasedel 5. mesto Štafeta 4 X 100 m v postavi Matevž Kavčič, Jaka Štefelin, Mark Bizjak in Ažbe Smolnikar osvojila 4. mesto.

Ob zaključku, v soboto je bilo v Kopru  lepo biti Radovljičan. Čestitke vsem tekmovalcem, kakor tudi trenerjem.

Call Now Button Scroll to Top