VELIK USPEH RADOVLJIŠKE ATLETIKE V BRNU

Deli objavo

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Brno, 7.- 9.9.2015

 

 

Pod okriljem Evropske atletske zveze je bilo mesto Brno na Češkem prireditelj že 10. »EUROPEAN KIDS ATHELTICS GAMES« (EKAG). Tekmovanje je namenjeno otroškim kategorijam od 10 do 16 let in velja za edino in najmnožičnejše tovrstno atletsko tekmovanje v Evropi. Tekmovanje  so slovesno odprli v ponedeljke zvečer. Na letošnji prireditvi, ki jo po organiziranosti, z  mimohodom vseh sodelujočih držav, spremljajočim programom in na koncu z lepim ognjemetom,  lahko primerjamo kot  olimpijske igre za mlade, je sodelovalo več kot 1.300 mladih atletov in atletinj iz 13 evropskih držav. Na EKAG so tekmovali  atleti in atletinje iz Malte, Francije, Velike Britanije, Italije,Latvije, Poljske,Ukrajine, Romunije, Bolgarije, Češke, Slovaške, Madžarske in Slovenije.

 

Radovljiški atleti so se prvič udeležili tega prvenstva in z odličnimi rezultati  dokazali, da prav nič ne zaostajamo za evropskimi vrstniki. Lara Krnc je bila po končanem tekmovanju  z rezultatom 5,71 cm v skoku v daljino, proglašena za najboljšo atletinjo v svoji kategoriji do 16 let.

 

Pobliže preglejmo rezultate. Prvi dan je bil namenjen kvalifikacijam in kot prva izmed naših tekmovalk sta v skoku v daljino  v kategoriji l. 2000 nastopila  Lara Krnc in Neja Omanovič. Laro je skok 5,71 m suvereno postavil na 1. mesto, Neja pa je s skokom 4, 83 m za las zgrešila uvrstitev v finale, uvrstila se je na 9. mesto.

Istočasno je svoj nastop pričela Patricia Šolar l. 2002 v metu žogice. V Slovenije že nekaj let namesto  žogice mečemo vortex, zato je bil met žogice majhna neznanka, vendar je Patricia nastop opravila več kot odlično, met 59,74 m ji je v kvalifikacijah zagotovil 1. mesto. Nato je s kvalifikacijskimi skoki v kategoriji L. 2001pričela tudi Lea Holc, njen skok, 5,11 m je bil 5. rezultat kvalifikacij.

 

V popoldanskem delu je v finalu suvanja krogle nastopil Žan Baškovč l.2001. Celotna tekma je potekala v znamenju dvoboja za drugo mesto med Latvijcem Kristapsom in Žanom, slednji  je v zadnji seriji z osebnim rekordom 12,70 m, prekosil samega sebe in osvojil srebrno medaljo.

 

 

KIDS game BRNO 047_gal
Žan Baškovč

Drugi dan tekmovanja so se odvijali finalni nastopi. Najprej je v teku na 300 m nastopila Lara Krnc. S 300 m razdaljo je opravila brezhibno, s časom, 41,57 je suvereno osvojila zlato medaljo, druga uvrščena Čehinja Katarina Šimlova je tekla 43,62.

KIDS game BRNO 055_gal
Lara Krnc

V finalnem nastopu  v metu žogice  je kljub izvrstnim metom in doseženim osebnim rekordom 61,20 m  Patriciii le to prineslo 2. mesto, z nekaj daljšim metom 61,63 m, je bila boljša Čehinja Lucija Kralova.

KIDS game BRNO 074_gal
Patricija Šolar

Finale skoka v daljino za l. 2000 je potekal v luči odličnih skokov Lare Krnc, saj je bila za razred boljša od konkurence. S skokom 5, 68 m je prepričljivo osvojila svojo drugo zlato medaljo. Za njo  je z lepimi obeti za dobro uvrstitev nastopila Lea Holc l. 2001. Finalni nastop  4,95 je zadoščal za 5. mesto.

KIDS game BRNO 076_gal
Lara Krnc

Tudi skok v višino za fante l. 2000 je bil do konca razburljiv. Matic Silič se je enakovredno kosal s češkima  favoritoma, ki sta na tekmovanje prišla z boljšima rezultatoma.  V deževnih razmerah in predvsem večjo psihično stabilnostjo se je boljše odrezal Matic, ki je edini preskočil 1,87 m in osvojil zlato medaljo.

 

KIDS game BRNO 078_gal
Matic Silič

Ob zaključku tekmovanje so sledili še štafetni teki. Ekipa v postavi Lea Holc, Zala Istenič, Neja Omanovič in Lara Krnc je v štafeti 4 x 60 m s časom, 31,31 osvojila prvo mesto, drugo uvrščena ekipa domačega SK Brno pa je tekla 31,38.

 

KIDS game BRNO 084_gal
Štafeta

Kot gostja naše ekipe je tekmovala Zala Istenič iz Ljubljanskega Massa. Svojo nadarjenost je potrdila z dvema zmagama. V kategoriji l. 2001 je zmagala v teku na 60 m, tekla je 8,07, v teku na 150 m pa je s časom 19,97 prav tako osvojila zlato medaljo. Tekla pa je še v naši zmagoviti štafeti 4 x 60 m.

 

KIDS game BRNO 052_gal
Zala Istenič

Na dvodnevnem tekmovanju je bilo doseženo nekaj odličnih rezultatov, velja omeniti skok v višino za dekleta l. 2001 (14 let). Ukrajinka Olena Zhmur je preskočila 1,74 m, kar je odličen rezultat, pa Larin skok v daljino, ki ji je prinesel nagrado za najboljšo atletinjo v kategoriji 15 let. Na prvenstvu je bilo postavljeno kar 14 rekordov prvenstev.

 

KIDS game BRNO 085_gal

Na koncu, kot vodja ekipe prav vsem tekmovalcem čestitam za njihovo optimalno pripravljenost ter dosežene rezultate, na katere smo resnično ponosni. Tridnevno druženje  je bilo polne  dobre volje in smeha, za katero je pridno skrbel Žan, prevladovalo je visoko tekmovalno vzdušje in navijanje, za katero si prav tako zaslužijo pohvale.

Prav gotovo se bomo naslednje leto tega zelo dobro organiziranega tekmovanja  ponovno udeležili s še številčnejšo ekipo.

Zvone Prezelj

 

Glej vse rezultate.

Call Now Button Scroll to Top