ATLETSKI POKAL SLOVENIJE ZA ML. MLADINCE IN MLADINKE

Deli objavo

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

NA ATLETSKEM  POKALU SLOVENIJE ZA ML. MLADINCE IN MLADINKE

VELIK USPEH ZA RADOVLJICO

Velenje, 8.5.2021

Mestni stadion ob jezeru v Velenju je bil prizorišče APS za ml. mladince in mladinke in je prinesel velik uspeh mladim radovljiškim atletom. V Velenje je odšla doslej  najštevilčnejša  ekipa, ki se je z drugimi atletskimi centri enakovredno potegovala za najvišja mesta.

V ekipi ni bilo slabih rezultatov, izstopali so nekateri naši najboljši posamezniki, ki so nizu odličnih rezultatov dodali piko na I. Bero odličnih rezultatov je pričel nabirati Rok Pfajfar, ki je v tekmovalni hoji na 5.000 m osvojil prvo mesto. Sledili so mu Nik Kozel Tomše, ki je v skoku v daljino osvojil 3. mesto, Tjaš Peterlin je pristal na zanj sicer skromnem 11. mestu. Pri metalcih je bil odličen Tevž Podlipnik, v metu kopja je z rezultatom 52,57  m premočno osvojil naslov pokalnega prvaka, 2. mesto pa je še osvojil v suvanju krogle. Tomy Legat je bil v metu kopja zasedel 10. mesto. Nik Kozel Tomše je blestel v teku na 200 m, s časom 22, 97 zasedel je odlično 2. mesto. Tek na 2.000 m zapreke je osvojil Ažbe Pohar,  Gašper Žagar pa je bil. 3. Obema gre pohvala tudi zardi njunega prvega teka preko zaprek. V troskoku je Tjaš Peterlin osvojil 1. mesto. Posebno razburljiv je bil tek štafet 4 x 100 m. Nik Kozel T. je v zadnji predaji palico prejel kot četrti, z vrhunskim tekom je polovil tekmece in ekipi v postavi Jakob Mulej, Tjaš Peterlin,  Andraž Bizjak in Nik Kozel Tomše  pritekel odlično 1. mesto. Ta zmaga je eno večjih presenečenj tekmovanja. Valter Lovro je v skoku v višino zasedel 5., Mak Detela pa 10. mesto. Tek na 800 m je Jakobu Muleju prinesel 10. mesto. V teku na 100 m razdalji je Matevž Kavčič zasedel 21. mesto.

Pri dekletih so se naše tekmovalke v skoku v daljino razvrstile; Kaja Maltarič na 5., Eva Pačnik na 12. Amadeja Lavtižar Verdnik na 16. in Urška Pirc na 24. mesto. V teku na 100 m je Dora Sabalič zasedla 15., Sara Avsenek Renko 28., Nuša Smuk 48., Meta Pohar 53., Žana Vifan 55. in Jerca Grašič 61. mesto. 400 m razdaljo je lepo odtekla mlada Tinka Turk in osvojila 10. mesto. Skok v višino je s skokom 1,68 m dobila Živa Kovačič, Manca Papler je bila 6., Ajda Štefelin pa 11. V metu diska se je lepo izkazala Heidi Zor, osvojila je 7. mesto. V teku na 800 m je Karin Rotar osvojila 12. mesto. Troskok je našim dekletom prinesel nekaj lepih rezultatov. Zmagala je Kaje Maltarič, 2. mesto je osvojila Eva Pačnik. Prva je preskočila 11,80 m, druga pa 11, 70 m, Amadeja Lavtižar je zasedla 6. in Urška Pirc 13 mesto. V teku na 200 m je Sara Avsenek Renko zasedla 42., Julija Borštnik 51. in Tia Kremenšek 63. mesto. V suvanju krogle je Heidi Zor osvojila 11., Tina Miličič Eržen pa 12. meto.  V metu kopja je tekmice presenetila Manca Papler, osvojila je odlično 3.mesto. V štafetnem teku 4 X 100 m je postava Dora Sabalič, Amadeja Lavtižar Verdnik, Eva Pačnik in Kaja Maltarič osvojila 7., II. ekipa v postavi Nuša Smuk Katjuša Robič, Julija Borštnik in Sara Avsenek Renko pa 15. mesto. Štafeta 4 X 300 m v postavi  Tinka Turk, Klara Velepec, Tia Kremenšek in Meta Pohar  je zasedla 15. mesto.

ante so ekipno osvojila 4. mesto, dekleta pa 6. mesto,  obe uvrstitvi sta daleč največji

uspeh mladinske ekipe.

Vsem nastopajočim čestitamo za dosežene rezultate.

 

Call Now Button Scroll to Top