PRVENSTVO SLOVENIJE ZA ČLANE IN ČLANICE V DVORANI

Deli objavo

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

PRVE TEKME NOVE SEZONE IN DRŽAVNI REKORD KARIN AVSENEK V NOVEM MESTU NA PRVENSTVU SLOVENIJE

PRVENSTVO SLOVENIJE V DVORANI ZA ČLANE IN ČLANICE Novo mesto 13., 14. 2.

V Novem mestu se je 13. in 14. 2. odvijalo prvenstvo Slovenije za člane in članice, ki je bilo kljub pandemiji organizirano na visokem nivoju. Prvenstva so se udeležili številni najboljši slovenski atleti, ki so lovili norme za evropsko prvenstvo v Torunu.

Najodmevnejši rezultat prvega dne si je za radovljiški klub prihodila Karin Avsenek, ki je v hoji na 3000 m v dvorani s časom 16.06,35 postavila nov državni rekord na tej razdalji v dvorani! S tem rezultatom je seveda osvojila državno krono ter radovljiški klub podpisala pod nov najboljši čas. Karin iskrene čestitke!

V troskoku je Neja Omanovič z rezultatom 12.30 osvojila drugo mesto in naslov vice državne prvakinje, Eva Pačnik je z 9. mestom in rezultatom 11.02 za las zgrešila finale, Amadeja Lavtižar Verdnik pa je z enakim rezultatom osvojila odlično 10. mesto. Urška Pirc je z novim osebnim rekordom 9.57 osvojila 15. mesto, Kaja Maltarič pa je s težavami v zaletu žal ostala brez uvrstitve. V troskoku je slavila tekmovalka ljubljanskega Massa Neja Filipič z vrhunskim rezultatom 13.98.

V teku na 60 metrov je Nik Kozel Tomše v močni članski konkurenci osvojil končno 20. mesto s časom 7.39, kar je odlična uvrstitev za mladega atleta!

V skoku v daljino smo v moški konkurenci Radovljičani imeli dva predstavnika. Rok Makuc je z rezultatom 6.43 osvojil 6. mesto, Tjaš Peterlin pa z osebnim rekordom 6.17 končno 8. mesto.

Drugi dan tekmovanja se je začel s troskokom za moške, kjer je Tjaš Peterlin z rezultatom 12.99 osvojil 6. mesto.

V skoku v višino smo imeli dve predstavnici. Ana Vogelnik je s preskočenimi 160 cm osvojila 10. mesto, Manca Papler pa 14. mesto s preskočenimi 150 cm.

Pri dekletih v skoku v daljino je Neja Omanovič osvojila 7. mesto, Kaja Maltarič 11., Barbara Štuhec 14., Amadeja Lavtižar Verdnik pa 15. mesto. Zmagala je mlada atletinja kranjskega Triglava Likar Brina z rezultatom 6.06!

Vsem atletom iskrene čestitke za vse uvrstitve!

Call Now Button Scroll to Top